„Clubul Code la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș”

imagine

Biblioteca Județeană Argeș, va iniția un proiect educațional inedit, intitulat „Clubul Code la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș”.
Acest program educațional, care este destinat elevilor din învățământul primar, va include cursuri gratuite de programare. Concret, este vorba de cursuri de utilizare a trei programe:
 SCRATCH – care te învață cum să programezi propriile povești interactive, jocuri și animații;
 HTML & CCS – vei construi propria pagină web;
 PYTHON – limbaj de programare bazat pe text, de uz general, utilizat pe scară largă.
Cursurile se vor desfășura în fiecare sâmbătă, începând cu data de 8 octombrie, de la ora 10.00, la Secția Multimedia a Bibliotecii Județene Argeș. Sâmbătă, 1 octombrie, la ora 10.00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene Argeș, va avea loc o prelegere în care reprezentanții Editurii Diana vor prezenta cadrelor didactice și părinților cum se va derula acest proiect și ce vor învăța propriu-zis copiii în cadrul cursurilor Clubului Code.
Obiectivele acestui proiect au în vedere dezvoltarea următoarelor abilități și competențe: 1. încurajarea copiilor să-și atingă propriul potențial, să se dezvolte și să își urmeze pasiunile pe care le au sau pe care le descoperă; 2. încurajarea copiilor să rezolve situații complexe, să programeze, nu să scrie neapărat coduri; 3. descoperirea de către copii a pasiunii pentru tehnologie, fie că au înclinații spre IT și programare, fie spre artă.
La Clubul Code, copiii își vor dezvolta capacitatea de a rezolva probleme, încrederea în propria persoană și vor înțelege mai ușor lumea. În ziua de azi, copiii noștri petrec deja foarte mult timp în fața calculatorului. De aceea, Clubul Code propune transformarea timpului petrecut de copii în fața calculatorului, într-un timp consumat în mod constructiv, prin navigarea în siguranță pe Internet și prin înțelegerea oportunităților și a riscurilor pe care acest nou mediu le oferă.
Cursurile Clubului Code îi învață pe copii să gândească și sunt adaptate nivelului începător, cu grad progresiv de aprofundare a cunoștințelor, pentru a dezvolta capacitatea de înțelegere, de analiză și creativitatea copilului.
La finalizarea fiecărui modul, copiii vor primi un certificat care atestă participarea lor.

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

6 Responses to “„Clubul Code la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș””

  1. unicvv shop says:

    … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: marinpredapitesti.ro/2016/09/29/clubul-code-la-biblioteca-judeteana-dinicu-golescu-arges/ […]

  2. health tests says:

    … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: marinpredapitesti.ro/2016/09/29/clubul-code-la-biblioteca-judeteana-dinicu-golescu-arges/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: marinpredapitesti.ro/2016/09/29/clubul-code-la-biblioteca-judeteana-dinicu-golescu-arges/ […]

  4. url says:

    … [Trackback]

    […] There you will find 93187 additional Information to that Topic: marinpredapitesti.ro/2016/09/29/clubul-code-la-biblioteca-judeteana-dinicu-golescu-arges/ […]

  5. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: marinpredapitesti.ro/2016/09/29/clubul-code-la-biblioteca-judeteana-dinicu-golescu-arges/ […]

  6. ???????? says:

    … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: marinpredapitesti.ro/2016/09/29/clubul-code-la-biblioteca-judeteana-dinicu-golescu-arges/ […]