Romania comemoreaza astazi Ziua Eroilor Neamului

Am marcat acest moment prin prelegerea sustinuta de domnul profesor Nedelcu Catalin avand drept tema ,,Haiducii Muscelului de la Nucsoara,, (cea mai longeviva miscare armata de rezistenta anticomunista dintre cele care au fost constituite in Romania 1949-1958). Au fost prezenti si elevi de la Scoala Gimnaziala Tudor Vladimirescu.
Elevii nostri au fost prezenti si la Monumentul Eroilor de pe strada Crinului unde au participat la o slujba religioasa, au depus flori organizand un mic moment artistic.

Istoria aniversarii Eroilor Neamului începe în anul 1920 şi continuă până în anul 1948, când se decide ca ziua eroilor să fie serbată în data de 9 mai. Revenirea la tradiţia sărbătoririi Zilei Eroilor în Ziua Înălţării Domnului s-a realizat în anul 1995 prin adoptarea Legii nr. 48 privind proclamarea Zilei Eroilor.
“Nicolae Iorga spunea că neamul este etern prin cultul eroilor. Eroii sunt cei dragi nouă. Nu există nici o casă, nici o familie din România, din păcate, care să nu fi avut eroi, oameni căzuţi pe câmpurile de luptă de-a lungul istoriei. Ei au luptat pentru apărarea pământului, pentru fiinţei naţionale, pentru apărarea religiei. Observaţi şi în prezent că se poartă un război între civilizaţii pe bază religioasă. Dacă privim în istorie, vom revedea asemenea bătălii. Din păcate, rasa umană are această caracteristică de a se lupta. Ei şi-au dat viaţa pentru ca noi să putem fi liberi. În al doilea rând, sunt cinstiţi pentru că sunt ai noştri. ” Nicolae Poenaru.
DSCN1039847_n239_nDSCN1046

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.