Anunț

Stimați părinți,
dorim să punctăm câteva lucruri asupra organizării activității din școala noastră, conform Ordinului Ministerului Educației Nr. 5.196 din 3.09.2021 și al Ministerului Sănătății Nr. 1756 din 3.09.2021:
• Festivitățile de deschidere a noului an școlar vor avea loc în curtea mare a Școlii Gimnaziale ”Marin Preda”, în spațiul special amenajat. De asemnea, veți observa și un spațiu destinat părinților, pentru a evita aglomerarea și a respecta prevederile legale. Purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării sunt obligatorii.
• Cei mai mici elevi ai noștri, de la clasele pregătitoare, vor intra în școală însoțiți de doamnele învățătoare.
• Activitatea instructiv-educativă se va desfășura cu prezență fizică 100% cu respectarea normelor specifice legislației în vigoare, conform scenariului 1 din ordinul mai sus menționat, prevăzut pentru incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori;
• Programul se va desfășura pe două schimburi, clasele primare încep la ora 8:00, clasele a VIII-a la ora 7.45, iar clasele V-VII vor intra diferențiat, conform orarului care le va fi prezentat de profesorii diriginți.
• După schimbul I se asigură o oră de pauză în care se va realiza dezinfecția și aerisirea spațiului școlar pentru schimbul II;
• Fiecare sală de clasă/cabinet/intrare este dotată cu dispenser/ flacon cu dezinfectant;
• Cadrele didactice comunică cu părinții în sistem online în vederea transmiterii diverselor informații;
• Accesul elevilor în școală se va face pe cele două intrări destinate elevilor, conform graficelor stabilite, care vă vor fi comunicate de către învățători, respectiv diriginți;
• ”Accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unității de învățământ (părinți, alți însoțitori etc.) va fi interzis, în afara cazurilor excepționale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unității de învățământ. Părinții/Însoțitorii copiilor cu cerințe educaționale speciale și dizabilități au acces în unitatea de învățământ, cu respectarea normelor de protecție sanitară necesare.” (Anexa 1, punctul II.2, Ordinul Ministerului Educației Nr. 5.196 din 3.09.2021 și al Ministerului Sănătății Nr. 1756 din 3.09.2021)
• Triajul elevilor va fi realizat de către cadrele medicale și cadrele didactice de la clasă, observațional. În situația în care un elev prezintă simptomatologie specifică virozei respiratorii/virusului SARS-COV-2, va fi anunțat de urgență părintele și asistentul medical/medicul școlar. NU SE VA LUA NICIO DECIZIE FĂRĂ ACORDUL PĂRINTELUI.
Vă asigurăm că vom face tot ceea ce ne stă în putință să oferim un mediu sănătos și sigur și, totodata, noi, CADRELE DIDACTICE vom fi un reper de SIGURANȚĂ, ÎNCREDERE ȘI ECHILIBRU pentru copiii dumneavoastră. Obiectivul nostru principal va fi starea de bine a tututor preșcolarilor și elevilor noștri.
Cu stimă și consideratie,
Conducerea Școlii Gimnaziale ”Marin Preda” Pitești

Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

3 Responses to “Anunț”

 1. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: marinpredapitesti.ro/2021/09/11/anunt-117/ […]

 2. ??????????? says:

  … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: marinpredapitesti.ro/2021/09/11/anunt-117/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: marinpredapitesti.ro/2021/09/11/anunt-117/ […]